ADHD, Figyelemzavar és Hiperaktivitás

ADHD és a homeopátia, avagy figyelemzavaros és hiperaktív gyermekek kezelése homeopátiával

Mit is jelent ez a megnevezés, hogy ADHD?
ADHD, Figyelemzavar és hiperaktivitást jelent. Az ADD csak figyelemzavart takar.
Alap probléma: 
Az ADHD-ben szenvedő gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt észlelési zavaraik vannak, amit az agyuk nem tud értelmezni, feldolgozni. Különböző fokú funkcionális károsodás van a látás, hallás, érintés, egyensúlyi, testtudatosság és testérzékelési, szaglás és ízlelés észlelésben. A perifériás érzékszervekben nincs zavar. A probléma nem az elsődleges inger érzékelésben van, hanem ez már sokkal inkább patológiás probléma, mert ezeket a szenzoros ingereket az agy nem tudja feldolgozni.
Az agyban lejátszódó szűrő, mely az ingereket dolgozza fel vagy csökkentett üzemmódban dolgozik vagy teljesen hiányzik. Ez azt eredményezi, hogy az
ADHD-s gyermek rengeteg ingerrel találkozik, ami szinte már teljesen elárasztja. Vagy a bejövő ingerfeldolgozás gyenge vagy nincs megfelelő együttműködés a két agyfélteke között ami oda vezet, hogy lehetetlen vagy nehéz megfelelően reagálnia az agynak ezekre a bejövő  ingerekre, ami egy másodlagos problémát eredményez mint hiperaktivitás és impulzivitás.
Tünetek megjelenése:
Az ADHD hazánkban és a világban is sajnos nagyon elterjedt láthatatlan betegség, mely Európában 6-18 éves kor között 20:1  az aránya és nagyon sok esetben ez felnőtt korban is folytatódik. Magyarországon a becslések szerint 70.000 gyermek szenved ettől a neurobiológiai állapottól.
Az ADHD tüneteket már gyakran óvodás korban észre vehetik a szülők és a pedagógusok, amikor már egyes feladatokhoz, főleg iskola előkészítésnél, nagyobb és hosszabb idejű koncentrációra van szükség. Hamar kiderül, hogy a gyermek nem tud hosszabb ideig egy dologra összpontosítani, hamar elfáradnak és az agyuk "kikapcsolásával" kompenzálják ezt a rossz érzést, ami megjelenhet dühben és agresszióban is. Sok esetben csak "kezelhetetlennek" titulálják ezeket a gyerekeket, holott a háttérben egy nem látott betegség is húzódhat. Az ADHD-t a gyermekek genetikusan örökölhetik, vagy magzatkorban kialakuló oxigénhiányos állapot idézheti elő, vagy akár oltások után is kialakulhat a sok lerakódó nehézfém hatására.
Ez az állapot nem jó sem a gyereknek, sem a szülőnek és sem az iskolának. De mit is csinálnak ezekkel a gyerekekkel? Ha már gyerekpszichiáter segítségére van szükségünk, akkor nagy valószínűséggel gyógyszert fog felírni, hogy a tüneteket kezeljék és hogy a gyermek is nyugodtabbá váljon.

Homeopátiás kutatások és eredmények az ADHD-vel kapcsolatban:
Az Egyesült Államokban és Európa számos országában is végeztek különféle vizsgálatokat, melyeket publikáltak is hivatalos szaklapokban és napi sajtóban is, hogy  mely gyógymód lehet hatásosabb az ADHD kezelésben? A homeopátiás terápia vagy a nyugati orvoslás nyugtató szere ( Ritalin ).  Svájcban 2001-ben 115 gyermeken végeztek kutatásokat ( 92 fiú és 23 lány részvételével, átlag életkoruk 8.3 év volt ), melyek közül mindegyik résztvevőnél ADHD vagy ADD tüneteket diagnosztizáltak. A gyermekek szülei szabadon dönthettek arról, hogy homeopátiát vagy Ritalin-t alkalmazzanak gyermeküknél. 3 hónapi megfigyelés és esetkövetés után, 73 % javulási eredményt értek el azok a gyerekek, akiket homeopátiával kezeltek ( ezen résztvevők 75%-a) és 65% javulást eredményezett a Ritalin ( 25% részvétellel ).
A CGI skála alapján, mely megmutatja a tünetek alapján a betegség súlyosságát, a gyermekek 55% javulásáról adott elemzést akik homeopátiával gyógyultak és 48% javulást azokról a gyermekekről, akik a Ritalin gyógyszerrel gyógyultak.
A homeopátiás kezelés során a gyerekek nem számoltak be mellékhatásokról, míg azon gyermekek, akik Ritalin-t kaptak az alábbiakról tettek említést: nyugtalanság, szorongás, fejfájás, allergiás tünetek, szédülés, alhasi diszkomfort érzés, étvágy csökkenés.
A nyugati orvoslás egy átfogó betegség tünetre ad kezelést, addig a homeopátia egyéni tünetekre ad gyógyírt a különböző betegségekben.
Az ADHD állapot mindenki számára nagyon nehéz. Nehéz a figyelemzavaros és hiperaktív gyermeknek is. Hiszen gondoljunk csak bele, hogy az Ő agyuk mennyivel több munkát végez el a perc töredéke alatt, mint aki nem szenved az ADHD/ADD tünetektől. Nehéz a szülőknek, testvéreknek, iskolának és a barátoknak is. De ez a folyamat persze kezelhető. Ha már gyermekkorban, amikor észleltük a problémát elkezdjük a megfelelő terápiát, segítünk a gyereknek egy kiegyensúlyozott felnőtté válni. Persze így elsősorban a gyereknek segítünk de másodsorban segítünk a környezetének is.
Már több ízben bebizonyította a homeopátia a hatékonyságát fizikai és mentális panaszoknál egyaránt. Az ADHD kezelésben is számos sikert értünk el.  Nem feltétlen kell belenyugodni, hogy a "majd kinövi a gyerek", sajnos nem fogja. Nem kell elfogadni, hogy " az én gyerekem sajnos rossz", ez nem így van. Ha időben kezdjük el a kezelést, akkor a siker is gyorsabban jelentkezik. Hamarabb tud vissza integrálódni a gyerek az iskolába, egyre több barátra tesz szert és még az érdemjegyekben is pozitív változás áll be. Mint szülő látom, hogy egy rossz előítélet, mennyire befolyásolja a gyerek fejlődését. De kérem, ne hagyják. Minden gyerek egy tehetség. Ha kezeljük és meg gyógyítjuk ezt a gyerek számára is szenvedést okozó állapotot ( figyelemzavar, koncentrációs nehézség, nyugtalanság, kapkodás, tanulási zavarok, hiperaktivitás ), akkor felszínre tud jobban törni a  tálentum.  A gyermek  jobban kivirágzik, megerősödik az önbizalma és a konfliktusokat és könnyebben tudja majd kezelni.


Elérhetőség

Hogyan zajlik a kezelés?
A bejelentkezés telefonon vagy e-mailben történik, majd ezt követi a találkozó. Homeopátiás kezelés előtt az előre megküldött anamnézis lapot  kitöltve vissza kell küldeni pár nappal a konzultáció előtt.  Mind homeopátiás ( felnőtt és gyermek )  és mind kineziológiai ( felnőtt ) beszélgetése esetében az első alkalom kb 1.5-2 órát vesz igénybe. Találkozásunkkor részletesen átbeszéljük a felmerült problémát/problémákat. Ez egy hosszabb rész, komoly aktív közreműködést igényel a pácienstől is. Homeopátiás konzultáció gyermekek esetén a szülő is részt vesz az első találkozáskor. A kezelés végén átbeszéljük a további kezelések menetét és a terápiát. 
Vegye fel Velem a kapcsolatot!
Jelentkezzen be már most az első kezelésre, hívjon vagy írjon ha bármi kérdése lenne.
Viktoria Nemeth

Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 9.

© 2024 Németh Viktória. Minden jog fenntartva.

Készítette: Kulcsár Péter

map-markerfacebook-squarephone-squareskypeenvelope-square