Ganglion ciszta, avagy ízületi szövet megrepedés

A Ganglion cisztától nem kell megijedni, nem rosszindulatú elváltozás.

Senki nem tudja pontosan, hogy mi is okozza a ganglion ciszta kialakulását, de sok elmélet született már rá. Leggyakoribban a 15 és 40 éves fiatalok körében és a nők nagyobb valószínűséggel érintettek, mint a férfiak. Az egyik elmélet szerint, a csuklóban és más  kis ízületek ( kézujj, lábfej )körüli kötőszövet sérül, ezáltal leépülésnek indul és ezután egy nagyobb tömeghez kapcsolódik. A kötőszöveti trauma közben az ínhüvelyben magában is sérülés keletkezik, mely lehetővé teszi az ízületi szövet megrepedését és kiürülését a helyéről.

Nekem sokszor volt már a csuklómon ganglion ciszta és ha csak a saját tapasztalatomra hagyatkozom, akkor mindig ízületi megerőltetés után jött elő. Egy hirtelen emelés vagy egy nehéz súly hosszan tartó cipelése után jelentkezett.

Ezek a kis ciszták, vagy egy nagyobb cisztában egy vastag kenőfolyadék található. Egy ragacsos, tiszta, színtelen, zselatinszerű anyag.

Ezek a ciszták általában tünetmentesek, nem okoznak fájdalmat, de visszatérő ciszták esetében már jelentkezhet fájdalom, kifejezetten ha az érintett terület körül nyomjuk

Általában pihentetés után javul és fel is szívódik a ciszta, de homeopátiával fel tudjuk gyorsítani ezt a gyógyulási folyamatot.

RUTA - Nagyszerű szer a ganglion cisztára. Amikor a csukló merev és mozgatásra fájdalmas. Nem csak a csukló hanem az egész kézfej is fájdalmas lehet. Olyan érzés, mintha a csontok sérültek volna.

CARBO VEGETALIS - Olyan érzés, mintha valami nehéz súly húzná a csuklónkat. Nehéz a mozgatás is. Az ízületek feszesek és görcsösek. Előfordulhat, hogy a tenyerünket forrónak érezzük, viszont az ujjhegyeink jegesek. Jellemző erre a szerre, hogy viszket az ízület körüli terület.

CAUSTICUM - Fájdalmat érezhetünk az csuklóban, kézben és az ujjak ízületében, mintha valami belülről akarná szétszakítani. Napközben még elviselhető a fájdalom, de este felerősödik.


Elérhetőség

Hogyan zajlik a kezelés?
A bejelentkezés telefonon vagy e-mailben történik, majd ezt követi a találkozó. Homeopátiás kezelés előtt az előre megküldött anamnézis lapot  kitöltve vissza kell küldeni pár nappal a konzultáció előtt.  Mind homeopátiás ( felnőtt és gyermek )  és mind kineziológiai ( felnőtt ) beszélgetése esetében az első alkalom kb 1.5-2 órát vesz igénybe. Találkozásunkkor részletesen átbeszéljük a felmerült problémát/problémákat. Ez egy hosszabb rész, komoly aktív közreműködést igényel a pácienstől is. Homeopátiás konzultáció gyermekek esetén a szülő is részt vesz az első találkozáskor. A kezelés végén átbeszéljük a további kezelések menetét és a terápiát. 
Vegye fel Velem a kapcsolatot!
Jelentkezzen be már most az első kezelésre, hívjon vagy írjon ha bármi kérdése lenne.
Viktoria Nemeth

Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 9.

© 2024 Németh Viktória. Minden jog fenntartva.

Készítette: Kulcsár Péter

map-markerfacebook-squarephone-squareskypeenvelope-square