Kronobiológia

Mi is az a Kronobiológia?

A kronobiológia azt a jellemtulajdonságunkat írja ée, hogy milyen fizikai, érzelmi és szellemi adottságokkal születtünk meg. Az asztrológiával ellentétben, mely a bolygó és fényszögel állását nézi a születésünk pillanatában, és ezeknek a ránk gyakorolt hatását. Tehát az Univerzum hogyan bír befolyással ránk. A Kronobiológia ezzel szemben a Földet tekinti belyofásoló tényezőnek, hiszen azt mondja, hogy az Univerzum valóban hat ránk, de a földi életünket mégis talán egy kicsit jobban befolyásolja a Föld hatása.

Tehát : A születésünk pillanatában milyen hatással volt ránk a Föld bioritmusa, azaz milyen jellemzőket választottunk magunknak a földi életünkhöz.

Mit néz a kronobiológia?

A kronobiológia a fizikai, érzelmi és szellemi adottságainkat nézi. Mivel már régóta ismert a csakra fogalma, ezeket a jellemzőket a csakráink érzékenysége határozza meg.
Mennnyire nagy a fizikai aktivitásunk illetve mennyire vagyunk kitartóak. Milyen az érzelmi világunk, mennyire tudjuk megélni és kimutatni az érzelmeinket, valamint milyen gondolkodásmóddal születtünk.

Miért is jó ez?

Ezek személyiség vonások tudatában jobban megismerjük önmagunkat és jobban megismerjük a hozzátartozóinkat, gyermekeinket, feleségünket, férjünket. Jobban fel tudjuk mérni, hogy mi az amit elbírunk, mennyire vagyunk terhelhetőek egy bizonyos területen, illetve hol kell egy kis kompromisszumot bevállalnunk ahhoz, hogy jól működjenek a dolgaink.

Mi egyebet tud még a kronobiológia?

E tudomány segítségével, fel tudjuk térképezni a csakráink terhelhetőségét, és mivel a csakrák működése kihatással van az egészségünkre, így e segítségével meg tudjuk állapítani, hogy mely betegségekre vagyunk hajlamosabbak.

Miben tud segíteni még a kronobiológia?

A fent említett metegséghajlamokon kívül és önmagunk megismerésén túl
- társkapcsolati gondokra
- munkahely választásnál
- cégek HR tanácsadóinak a megfelelő munkatárs kiválasztásában

Hogyan zajlik egy kronobiológiai elemzés?

A születési dátumból és más egyéb kért adatok alapján már meg tudjuk állapítani a kronobiológiai képletet. Ezek után személyesen átbeszéljük és értelmezzük a leírtakat, és segítséget nyújtok a megakadásokban és az előrejutásban.

De nézzük is milyen fogalmakat használunk az elemzés során?

Először is a csakrák fogalmát szeretném tisztázni, mivel ez egy egyik fő aspektus, amit az elemzés során nézünk.

A csakra szó szanszkrit eredetű, kereket, korongot jelent. A csakra forog, ezáltal úgy néz ki, mint egy mozgó kerék. Az óramutató járásával megegyező irányba forog, ha a környezetből energiát vesz fel és ellenkező irányba, ha energiát ad le. A csakrák a testhez a különböző mirigyeken és idegdúcokon kersztül kapcsolódnak. Az idegrendszeren kersztül látja el energiával és ez által információkkal a szerveket, végtagokat és a sejteket. Az ókori távolkeleti orvostudomány térképezte fel, 7 fő energiaközpont található az emberi testben, melyek a gerinc mentén helyezkednek el. Szoros kapcsolatban állnak lelki folyamatainkkal.

Testünk 7 fő energiaközpontja alulról felfelé haladva:

1. gyökércsakra
2. hasi csakra, más néven szexcsakra
3. köldökcsakra
4. szívcsakra
5. torokcsakra
6. homlokcsakra
7. koronacsakra

Ezek a csakrák, hogy mennyire aktívan vagy éppen zártak, befolyással tudnak lenni egészségi állapotunkra. Ezeket a betegséghajlamokat is megemlítem a személyes elemzésre, hogy mire kell oda figyelni és hogyan lehet a zártabban működő csakrákat erősíteni, hogy elkerüljük a betegség hajlamunkat, Minden csakra egy szervhez van kötve, arra a szervre és szervrendszerre van nagyobb affinitása. Ez együtt értelmezve a hagyományos kínai medicinával egy pontosabb képet kapunk a testünkben zajló folyamatokról, és azoknak a gyengeségeiről.

És mit jelentenek a különböző személyiség típusok, azaz archetípusok ?

A kronobiológiában, a Hippokrateszi-Galenoszi típustan használjuk. Ennek értelmében 4 típust különböztetünk meg:
. SZANGVINIKUS
• KOLERIKUS
• MELANKOLIKUS
• FLEGMATIKUS

SZANGVINIKUS

1. derűlátó / bizakodó
2. egész megjelenéséből életkedv árad
3. húsos, egészséges arcszínű
4. élénk, gyors mozgású és felfogású
5. szeszélyes
6. könnyen felindul
7. hamar lecsillapodik (szalmaláng természet)
8. kedélyes, közlékeny, barátságos

KOLERIKUS

1. ingerlékeny / lobbanékony
2. külsejéről tetterő sugárzik
3. heves
4. arcszíne sárgás, epés, tekintete nyílt, testtartása
határozott
5. érzelmi reakciói tartósak, bár szintén gyorsak
6. indulatai erőteljesek, gyakran elragadják

MELANKOLIKUS

1. lehangolt / szomorú
2. arckifejezése gondterhelt
3. komoly
4. külseje törékeny
5. mozdulataiból hiányzik az élénkség
6. érzelmei lassan és nehezen fejlődnek ki, de erősek
7. negatív érzései különösen tartósak (bánat, levertség,
szomorúság)
8. ingadozó, határozatlan, nehezen dönt

FLEGMATIKUS

1. nyugodt / közönyös
2. megjelenése, tekintete, beszédmodora kifejezéstelen, jellegtelen
3. mozgása lomha
4. érzelmei nagyon lassan fejlődnek ki
5. egykedvű, higgadt, kiegyensúlyozott
6. nehezen hozható ki a sodrából
7. kitartó, megbízható

Természetes ezeket az alaptípusok a kronobiológia elemzés során sokkal részletesebb és személyre szabott, hiszen mindenki más napon született és más apától meg anyától, kiknek születési dátumai ugyancsak hatással vannak a velünk született személyiségünkre,, hiszen nem véletlenül választottuk éppen azokat a szülőket, akikhez leszülettünk.

Ha megismerjük önmagunkat, jobban megértjük a körülöttünk élőket!

Elérhetőség

Hogyan zajlik a kezelés?
A bejelentkezés telefonon vagy e-mailben történik, majd ezt követi a homeopátiás vagy kinezológiai találkozó. Mind a két esetben az első alkalom 1.5 órát vesz igénybe. Találkozásunkkor részletesen átbeszéljük a felmerült problémát/problémákat. Ez egy hosszabb rész, komoly aktív közreműködést igényel a pácienstől is. Gyermekek esetén a szülő is részt vesz az első találkozáskor. A kezelés végén átbeszéljük a további kezelések menetét és a terápiát. A következő találkozások már kevesebb időt vesznek igénybe.
Vegye fel Velem a kapcsolatot!
Jelentkezzen be már most az első kezelésre, hívjon vagy írjon ha bármi kérdése lenne.
Viktoria Nemeth

Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 9.

© 2021 Bodrogi Viktória. Minden jog fenntartva.

Készítette: Kulcsár Péter

map-markerfacebook-squarephone-squareskypeenvelope-square