Szamárköhögés esetén homeopátiás gyors segítség

Annak ellenére, hogy már létezik szamárköhögés elleni oltás, de valahogy az oltás ellenére számos szamárköhögéses beteget regisztrálnak. Az amerikai New England Journal of Medicine ( 2012 évi ) tanulmány kimutatta, hogy az utolsó pertusszis ( szamárköhögés ) oltás után minden évben 42%-al nőtt a valószínűsége, hogy egy oltott gyerek megbetegszik szamárköhögésben. Ezt az oltást az 1940-es években vezették be majd 1990-ben a mellékhatásai miatt visszavonták. Ezek celluláris oltóanyagok voltak, a mostaniak már acellulárisak, melyek az antitest válaszon kívül nem váltanak ki semmilyen egyéb reakciót. ( Az oltóaanyag gyártó cég szerint, de a kutatások továbbra is folynak.)

A szamárköhögés egy baktérium okozta fertőzés, mely a légutakba jutva fokozza a nyákelválasztás és szamárodításhoz hasonló köhögést vált ki. Itt nem jelentkezik sípoló légzés, ahol a kilégzés nehezített,  mint az asztmánál , vagy egy roham szerű fulladásos köhögés, melynél a belégzés nehezített, mint a krupp.

Néhány szer, ha nagyon szamárköhögés szerű tünettel állunk szemben.

BELLADONNA - Ezt a szert a megbetegedés kezdeti szakaszában használjuk, amikor a láz jelentkezik. A legmagasabb hőmérséklet általában délután 3 óra körül tetőzik. Nyomás érezhet a fejében, az arca is kipirul, míg a keze és lábfeje hideg. Úgy érzi, hogy a köhögéstől szétrobban a feje.

COSSUC CACTI - Ezt a szert akkor használjuk, ha nagy mennyiségű tiszta/átlátszó, ragacsos váladék van a torokban.

CAUSTICUM - Hosszan elnyúló, nagyon száraz köhögés. Sohasem volt igazán jobban. Rekedtség is jellemző erre a szerre.

DROSERA - Erre a szerre akkor gondoljunk ha a köhögés rosszabbodik fekvő állapotban, este ágyban fekve és általában éjfél után ébred fel heves köhögésre. Irritáló, csiklandozó, száraz köhögés, ami görcsös köhögésbe torkollhat. Ez a heves görcsös köhögés orrvérzést is kiválthat. Jellemző a roham utáni hányás, melyben a letapadt nyák távozik.

IPECACUANA - A köhögés öklendezéssel vagy hányással is végződhet. Annyira száraz a köhögés, hogy az erőlködéstől el is kékülhet az arc.

LACHESIS - Köhögésre ébred fel a beteg. Sápadtnak és nagyon gyengének látszik.

NUX VOMICA - Száraz köhögés, mely délután 4 óra körül a legrosszabb.

Ha a köhögés nem javul vagy láz is jelentkezik, szakemberhez kell fordulni.

 


Elérhetőség

Hogyan zajlik a kezelés?
A bejelentkezés telefonon vagy e-mailben történik, majd ezt követi a találkozó. Homeopátiás kezelés előtt az előre megküldött anamnézis lapot  kitöltve vissza kell küldeni pár nappal a konzultáció előtt.  Mind homeopátiás ( felnőtt és gyermek )  és mind kineziológiai ( felnőtt ) beszélgetése esetében az első alkalom kb 1.5-2 órát vesz igénybe. Találkozásunkkor részletesen átbeszéljük a felmerült problémát/problémákat. Ez egy hosszabb rész, komoly aktív közreműködést igényel a pácienstől is. Homeopátiás konzultáció gyermekek esetén a szülő is részt vesz az első találkozáskor. A kezelés végén átbeszéljük a további kezelések menetét és a terápiát. 
Vegye fel Velem a kapcsolatot!
Jelentkezzen be már most az első kezelésre, hívjon vagy írjon ha bármi kérdése lenne.
Viktoria Nemeth

Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 9.

© 2024 Németh Viktória. Minden jog fenntartva.

Készítette: Kulcsár Péter

map-markerfacebook-squarephone-squareskypeenvelope-square