Elsősegély homeopátiával

HOMEOPÁTIÁS 1 X 1

Ha ezek a szerek kéznél vannak, akkor sok minden megelőzhető, illetve azonnal ellátható.

ACONITUM NAPELLUS

Ijedségre és hirtelen pánikra. Akár egy hirtelen történt esemény után ( baleset, trauma ). Adhatunk Aconitumot akkor is, amikor hideg szél hatására, értem ezalatt a klímát is, meghűlünk.

APIS MELLIFICA

Darázs vagy méh csípésre, vagy egyéb allergiás reakcióra, amit csípés váltott ki. A bőrkiütés duzzadt, halvány piros színű és fájdalmas, szúró fájdalom. Az érintett felület meleg és érzékeny az érintésre, enyhe merevséget is tapasztalhatunk. Gondoljunk nyugodtan erre a szerre ha a torokban jelentkeznek az előbb említett tünetek vagy éppen az kisízületekben tapasztaljuk.

ARGENTUM NITRICUM

Gyomorrontásra. Igen sürgető hasmenés, ami gyengeséggel, felfúvódással és fejfájással jár.

ARNICA MONTANA

Trauma és sérülés esetén! az első szer, amit gondolkodás nélkül bevehetünk !!!!  A sérülés után, akár látható, akár nem a sérült nem engedi, hogy hozzá érjenek, mivel az érintés fájdalmat okoz neki. Használhatjuk jet-lag esetén is.

ARSENICUM ALBUM

Ételmérgezésre. Kifejezetten gyümölcs vagy víz fogyasztása után de ha ételmérgezésre gondolunk egyéb éltelek vagy italok kapcsán, nyugodtan gondoljunk az Arsenicumra. Jellemző az aggódás, fázós lehet és nem bírja elviselni, ha mekeg borogatást tesznek a hasára. Gyomorégés esetén is nagyon hatásos.

BELLADONNA

Hirtelen kialakult betegségre. Lüktető fájdalmak esetén, amikor az arc is kipirul. Magas láz jellemzi és test szerte piros elszíneződés ( torokban, fülben )Nagyon jó napszúrás szer.

CANTHARIS

A legtöbb égésre. Amikor megtörtént az égés, forrázás azonnal vegyük be azt a szert és utána forduljunk orvoshoz a tünetek súlyosságához képest.

CARBO VEG

Gyomorrontáskor. Kifejezetten zsíros és nehéz ételek fogyasztása után. A "beteg" fázós, sok szél gyötri és haskólika. kívánja a szabad friss levegőt, jellemző rá a sápadtság.

HEPAR SULPHUR

Tályogra és a gennyes sebekre, amik nagyon fájdalmasak. A beteg nem tolerálja a legkisebb légmozgást sem, legszívesebben betakarná az érintett felületet. Gondolhatunk erre a szerre fogászati beavatkozások után is amikor félő a felülfertőzés.

HYPERICUM

Ideget érintő sérülésre. Bármely olyan sérülés esetén alkalmazható, ahol az idegek is érintettek lehetnek ( gerinc, fog, fej, végtagok, ujjak stb... )

LEDUM

Szúrt sérülésekre és a szemet ért tompa tárgy okozta sérülésre. A Hypericummal együtt adagoljuk amikor nagyon fájdalmas a sérülés.

NUX VOMICA

Gyomorrontásra, fejfájásra, másnaposságra.

PHOSPHORUS

Vérző sebekre és orrvérzésre.

RHUS TOXICODENDRON

Sérült, fájdalmas izmokra és ízületekre. Az ízületek, izmok merevek, de bemozgatás után enyhül a fájdalom. Állandóan mozogni, testhelyzetet változtatni kell, mert az egyhelyben maradás csak ront az állapoton.

RUTA

Ízületi és ín gyulladásokra, ínszalag sérülésnél. Érintheti a sérülés az izmokat, ahol feszülés állhat be. Nem is nagyon lehet behatárolni, hogy izom vagy ízület sérül. Nagyon jó kiegészítője a Rhus toxicodendron-nak ha nem tudjuk behatárolni a sérülés jellegét.

SULPHUR

Bőr problémákra. Nagyon viszkető bőrre, amit addig vakar az érintett, míg vérezni nem kezd. A bőr lehet piros és száraz. Rosszabb fürdés után vagy az ágy melegétől.

URTICA URENS

Bőr problémára. Csalán kiütésre hasonlító bőrtünetre ajánlott.


Elérhetőség

Hogyan zajlik a kezelés?
A bejelentkezés telefonon vagy e-mailben történik, majd ezt követi a találkozó. Homeopátiás kezelés előtt az előre megküldött anamnézis lapot  kitöltve vissza kell küldeni pár nappal a konzultáció előtt.  Mind homeopátiás ( felnőtt és gyermek )  és mind kineziológiai ( felnőtt ) beszélgetése esetében az első alkalom kb 1.5-2 órát vesz igénybe. Találkozásunkkor részletesen átbeszéljük a felmerült problémát/problémákat. Ez egy hosszabb rész, komoly aktív közreműködést igényel a pácienstől is. Homeopátiás konzultáció gyermekek esetén a szülő is részt vesz az első találkozáskor. A kezelés végén átbeszéljük a további kezelések menetét és a terápiát. 
Vegye fel Velem a kapcsolatot!
Jelentkezzen be már most az első kezelésre, hívjon vagy írjon ha bármi kérdése lenne.
Viktoria Nemeth

Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 9.

© 2024 Németh Viktória. Minden jog fenntartva.

Készítette: Kulcsár Péter

map-markerfacebook-squarephone-squareskypeenvelope-square