Hangvesztés, hangszálbénulás, rekedtség kezelése homeopátiával

Volt már olyan, hogy nem tudtak beszélni, mert elment a hangjuk? Ez lehet csak időszakos, de lehet hosszabban fennálló is a panasz. Az időszakos hangvesztés előfordulhat olyanoknál, akik sokat használják  a hangszálaikat: énekes, színészek, előadók, tanárok.

A rekedtség egyik leggyakoribb és egyben legbanálisabb szervi oka a hangszalaggyulladás. Ennek lehet akut formája, de előfordul az is, hogy a gyulladás már idültté, azaz állandóvá válik. Ez utóbbi tipikusan a dohányosokra jellemző, de érintettek lehetnek azok is, akik olyan helyen dolgoznak, ahol nagy a por, esetleg irritáló gőzök, gázok vannak a légtérben. Ilyen esetben az idült gégehurut egyfajta foglalkozási ártalom.

Előfordulhat torokgyulladás és meghűlés következtében is. Ilyenkor ajánlatos nem beszélni, ezzel is kímélve a hangszálakat és elősegíti a gyorsabb regenerálódást.

De hogy még gyorsabban vissza szerezzük a hangunkat és újra tudjunk szabadon beszélni, énekelni, pár homeopátiás ötletet ajánlok.

ACONITUM

Az első szer, ha hirtelen jelentkezik a torokgyulladással együtt járó hangvesztés. Főleg, ha hideg szél hatására hűltünk meg. De akkor is gondoljunk erre a szerre, ha bármely hirtelen sokk hatására jelentkezik a tünet.

ARGENTUM NITRICUM

A színészek és a tanárok nagy szere.  Azok, akik sokat beszélnek, erőteljes a hangszál igénybevételük. Lehet rekedtes vagy teljesen elmenő hang is.

BELLADONNA

Szárazság érzet a torokban, kaparó, késsel szurkáló torokfájdalom. Száraz köhögéssel is párosulhat.

CAUSTICUM

Száraz foltok a torokban, kaparó, csípő, maró torokfájdalom. Itt is száraz köhögés a jellemző.

PHOSPHORUS

Torokfájdalom és szárazságérzet, száraz köhögéssel, mely rosszabbodik hideg víz ivása vagy beszéd után.


Elérhetőség

Hogyan zajlik a kezelés?
A bejelentkezés telefonon vagy e-mailben történik, majd ezt követi a találkozó. Homeopátiás kezelés előtt az előre megküldött anamnézis lapot  kitöltve vissza kell küldeni pár nappal a konzultáció előtt.  Mind homeopátiás ( felnőtt és gyermek )  és mind kineziológiai ( felnőtt ) beszélgetése esetében az első alkalom kb 1.5-2 órát vesz igénybe. Találkozásunkkor részletesen átbeszéljük a felmerült problémát/problémákat. Ez egy hosszabb rész, komoly aktív közreműködést igényel a pácienstől is. Homeopátiás konzultáció gyermekek esetén a szülő is részt vesz az első találkozáskor. A kezelés végén átbeszéljük a további kezelések menetét és a terápiát. 
Vegye fel Velem a kapcsolatot!
Jelentkezzen be már most az első kezelésre, hívjon vagy írjon ha bármi kérdése lenne.
Viktoria Nemeth

Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 9.

© 2024 Németh Viktória. Minden jog fenntartva.

Készítette: Kulcsár Péter

map-markerfacebook-squarephone-squareskypeenvelope-square