Hiedelmek és Téveszmék a homeopátia világából

Ebben a blog bejegyzésemben azokat a hiedelmeket fogom megvizsgálni, amelyeket a homeopátia alkalmazása során nagyon sokat hallunk. Aki volt már valaha homeopatánál az tudja, hogy amikor megkapja a szer nevét (ami a tüneteire megfelelően lett felírva) és az adagolási útmutatót, kap mellé egy használati útmutatót is. Ez az útmutató kitér a fogmosásra, a kávé és egyéb italok fogyasztására, a mobil telefonra és a mikro hullámú sütőre, mikor vegyük be a homeopátiás szert evés előtt vagy után hány órával stb... Szóval egy halom instrukcióval vagyunk ellátva, amitől nagyon sokan megijednek. De nem csak megijednek, hanem fel is adják a homeopátiát, mert nem akarják a sok macerát és nem is akarják észben tartani ezt a sok szabályt és megkötést. Ennek járok most utána, hogy eligazodjunk az információk és instrukciók halmazában.

KÁVÉ

Évszázadokon át ismertté vált, hogy a kávé az érzékeny embereknél antidotálja a homeopátiás gyógyszereket.  Nem tudjuk ki mennyire érzékeny ezért azt javaslom, hogy legalább 1/2 óra teljes el a kávé ivása és a homeopátiás szer bevétele között.

FEKETE TEA, COCA-COLA, KÁVÉ ÍZESÍTÉSŰ ÉTELEK ÉS ÉDESSÉGEK

Sokan azt mondják, hogy ezeket az élelmiszereket is kerülni kell, hogy igazán hatékonyan működjön a homeopátia. Tudósok itt is vizsgálódtak egy kicsit és placebo kontrollált csoportoknál tesztelték ezt a hiedelmet is. A vizsgálat során egyértelműen kiderült, hogy nem veszik el a homeopátia hatékonyságát, csak abban az esetben ha nagyobb mértéknem fogyasztunk belőlük, vagy ha érzékenyek vagyunk ezekre az élelmiszerekre.

REPTÉRI SZKENNER, MIKRO HULLÁMŰ SÜTŐ, VÖRÖS FÉNYŰ KÓD LEOLVASÓ

Ezeket az elemeket azért tettem egybe, mert ugyan látszólag mind a három különböző, de mégis egyformák. Egyformán mesterséges sugárzások, mesterséges elektromágneses sugárzások. Kutatók nemrégiben tesztelték a homeopátiával előkészített tiroxint (hormon), amely befolyásolja a test anyagcseréjét és az energiát. Ezt az oldatot, amelyben potenciálisan működő tiroxin kimutatható volt, kitették ezeknek a mesterséges sugárzásoknak. Ezeket a vizsgálatokat placebo kontrollált vízzel is elvégezték. Az eredmény végül azt mutatta ki, hogy a ezen mesterséges elektromágneses sugárzások hatással voltak a tápoldatokra, de nem akadályozták meg a tiroxin működését. Tehát ha ezen gépek hatásának tesszük ki homeopátiás készítményeinket, akkor némileg befolyásolja hatékonyságukat, de nem szünteti meg.

MOBIL TELEFON

A mobil telefon is egy mesterségesen gerjesztett elektromágneses sugárzás. Itt is homeopátiával előkészített tiroxinos tápoldatot tettek ki mobil telefon sugárzásnak. A mobiltelefon sugárzása azonban, még akkor is, ha 25 cm-re van, elpusztította a potenciális hemoglobin energetikai természetét. Tehát a mobil telefon teljes mértékben gátolja a homeopátiás készítmények hatékonyságát. Szóval ne tegyük mobil telefonunk közelébe vagy mellé a homeopátiás gyógyszereinket, hacsak tényleg nem akarunk hatástalan cukorgolyót szopogatni.

EVÉS, IVÁS

Eddig egyetlen egy bizonyíték sincs arra, hogy fél-fél órát kellene kihagyni evés és ivás előtt és után, hogy bevegyük a homeopátiás gyógyszerünket. Vizsgálatok bebizonyították, hogy a homeopátia ugyan úgy ki tudta fejteni a hatását közvetlen étkezés utáni bevétellel, mint ha vártak volna fél órát. Az biztos, hogy ha evés után egy kis vízzel átlögyböljük a szájunkat, azzal bajt nem okozunk. Ezzel egy kicsit semlegesítjük a nyálkahártyánkat, amin keresztül a homeopátiás készítmények felszívódnak, és jobb érzéssel tudjuk bevenni a felírt gyógyszert.

ILLÓOLAJOK

Kámfor, eukaliptusz és a teafa olaj a legnagyobb antidotumok. Kerüljünk minden olyan kenőcsöt, inhalálót, illatosítót, fürdő olajat, tusfürdőt, fogkrémet stb... ami ezen anyagok közül bármelyiket is tartalmazza. Vagy ha ezeket használjuk és biztosan nem tudunk lemondani róla, akkor jobb ha bele se kezdünk a homeopátiás terápiába. A menthol ha nagyon intenzíven van jelen egy élelmiszerben, gyógyszerben vagy kozmetikumban, akkor ugyan azt a hatást váltja ki mint az előbbiekben felsorolt illóolajok. Ha nem annyira intenzíven van jelen, akkor ugyan úgy járjunk el, mint a kávé esetében.

EGYÉB GYÓGYSZEREK

Az antibiotikumok semlegesíthetik a homeopátiás készítmények hatékonyságát, de nem feltétlen jellemző. Itt is befolyásoló tényező lehet az antibiotikum szedési ideje. Szteroidok is antidotumok lehetnek, de kutatási eredmények bizonyítják, hogy lecsökkentik a homeopátia erejét. Az antidepresszánsok és szívgyógyszerek is befolyásolják a homeopátiát ezért célszerű előre megkonzultálni a homeopata kezelővel, hogy ilyen gyógyszereket szednek, mert abban az esetben gyakrabban kell adagolni a felírt homeopátiás készítményt. Hormon gyógyszerek és pajzsmirigyre ható gyógyszerek is lelassítják a homeopátiás szerek gyógyító hatását, ezért itt is célszerű a sűrűbb adagolás.

Remélem, hogy sokaknak tudtam segíteni, és ezek után mindenki bátrabban áll neki egy homeopátiás terápiának.


Elérhetőség

Hogyan zajlik a kezelés?
A bejelentkezés telefonon vagy e-mailben történik, majd ezt követi a találkozó. Homeopátiás kezelés előtt az előre megküldött anamnézis lapot  kitöltve vissza kell küldeni pár nappal a konzultáció előtt.  Mind homeopátiás ( felnőtt és gyermek )  és mind kineziológiai ( felnőtt ) beszélgetése esetében az első alkalom kb 1.5-2 órát vesz igénybe. Találkozásunkkor részletesen átbeszéljük a felmerült problémát/problémákat. Ez egy hosszabb rész, komoly aktív közreműködést igényel a pácienstől is. Homeopátiás konzultáció gyermekek esetén a szülő is részt vesz az első találkozáskor. A kezelés végén átbeszéljük a további kezelések menetét és a terápiát. 
Vegye fel Velem a kapcsolatot!
Jelentkezzen be már most az első kezelésre, hívjon vagy írjon ha bármi kérdése lenne.
Viktoria Nemeth

Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 9.

© 2024 Németh Viktória. Minden jog fenntartva.

Készítette: Kulcsár Péter

map-markerfacebook-squarephone-squareskypeenvelope-square