Alvászavar kezelése homeopátiával

Mi is az, hogy alvászavar? Nehezen megy álom a szemére, vagy nem tud hosszan, kipihentetően aludni, vagy folyamatosan felébred vagy túl korán ébred fel? Ezek mind az alvászavar egy-egy tényezői. Az alvást sok más külső tényező is befolyásolhatja: utazás, körülmények megváltozása, de ezek mind addig hatnak az alvásunkra, amíg a stresszt okozó foktort ki nem iktatjuk az életünkből,  vagy egyszerűen elmúlnak, pl.: hazajövünk egy utazásból. Az akut alvászavar kb 1-3 hétig zavarja az életünket. Ha már 3 hétnél több ideig áll fenn a probléma, akkor már krónikus állapotról beszélhetünk. Ebben az esetben már nem csak a pillanatnyi stressz befolyásolja az alvásunkat, hanem más  is, esetlegesen betegség is hozzájárulhat ehhez a folyamathoz.

A homeopátiás szereken túl mit tehetünk még, hogy elősegítsük pihentető alvásunkat:

  • Ne együnk, ne nézzük a tévét és ne vitassuk meg a problémáinkat az ágyban.
  • Ne használjunk erős fényű éjszakai lámpát, és ne tegyük közvetlen az ágy mellé vagy a szobába.
  • Ne igyunk koffeines italt este és kerüljük az elalvás előtti dohányzást.
  • Ne együnk vacsorára nehéz ételeket, kerüljük a tejtermékeket ( sajt, túró, tejföl, kefir ), és a proteinben dús ételeket.
  • Ne este végezzünk megerőltető testmozgást.
  • Egy meleg fürdő elősegíti a pihentető alvást.

Nézzük, hogy homeopátiával hogyan tudunk segíteni, hogy reggel kipihenve és frissen ébredjünk:

NUX VOMICA:  Reggel 3 órakor ébred, és utána már csak felületesen alszik. Hogy napközben ébren tartsa magát sok kávét vagy teát iszik. Általában ezek az emberek sokat dolgoznak és agyuk állandóan pörög, pont emiatt nem tudnak aludni, az állandóan cikázó gondolatok miatt.

COFFEA CRUDA: Szinte minden zajra felébred. Állandó készenlétben van az agya, özönlenek a gondolatok, a teendők. Ettől az állandó készenléttől mentálisan és fizikailag is teljesen kimerült.

BELLADONNA: Jellemző a szerre a félve ébredés. Ijesztő rémálmok miatt ébred fel. Nem meri becsukni a szemét vagy vissza aludni, nehogy megint visszatérjen a félelem.

GELSEMIUM: Akik túl sok agyi munkát végeznek és nincs elegendő fizikai aktivitás az életükben. Azoknak az üzletembereknek a szere, akik a napközbeni problémák miatt nem tudnak aludni. Kedély állapotuk az izgatottságból hamar át tud lendülni egy depressziós állapotba. Egész nap ásítoznak, úgy érzik, hogy leragad a szemük és nem tudják nyitva tartani. Mintha egy kicsit el is bóbiskolnának.

IGNATIA: Az alvászavaruk egy tragédiához köthető. Egy bánat, amitől nem tudnak szabadulni.

ACIDUM MURIATICUM: Álmos de nem tud aludni. Csak dobálja magát az ágyban. Alvás közben folyamatosan horkol, nyög, dobálja magát és beszélhet is álmában.

CANNABIS INDICA: Éjszakai nem pihentető alvás és nappali nyugtalan álmosság jellemző erre a szerre. Nincs rendszer az alvásában. Főleg ez a rendszertelenség járul hozzá az alvászavarához.


Elérhetőség

Hogyan zajlik a kezelés?
A bejelentkezés telefonon vagy e-mailben történik, majd ezt követi a találkozó. Homeopátiás kezelés előtt az előre megküldött anamnézis lapot  kitöltve vissza kell küldeni pár nappal a konzultáció előtt.  Mind homeopátiás ( felnőtt és gyermek )  és mind kineziológiai ( felnőtt ) beszélgetése esetében az első alkalom kb 1.5-2 órát vesz igénybe. Találkozásunkkor részletesen átbeszéljük a felmerült problémát/problémákat. Ez egy hosszabb rész, komoly aktív közreműködést igényel a pácienstől is. Homeopátiás konzultáció gyermekek esetén a szülő is részt vesz az első találkozáskor. A kezelés végén átbeszéljük a további kezelések menetét és a terápiát. 
Vegye fel Velem a kapcsolatot!
Jelentkezzen be már most az első kezelésre, hívjon vagy írjon ha bármi kérdése lenne.
Viktoria Nemeth

Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 9.

© 2024 Németh Viktória. Minden jog fenntartva.

Készítette: Kulcsár Péter

map-markerfacebook-squarephone-squareskypeenvelope-square