Bánat, szomorúság, trauma, csalódás kezelése homeopátiával

A Bánat sokféle okból eredhet: haláleset, szakítás, csalódás, bármi amitől úgy érezzük, hogy megszakad a szívünk. Olyan jó lenne ezen az állapoton csak úgy átevezni, de nem olyan könnyű. Vannak jobb és rosszabb napjaink. Majdnem mindenki átesett már ezen az érzésen, és jól ismerjük az ezzel járó hangulatváltozásokat is.

 • sírás és zokogás
 • hisztéria
 • ingerlékenység
 • düh és harag
 • bosszú forralás
 • bizalom vesztés
 • megalázottság érzése
 • valakihez akarunk kötődni, szükségünk van a másikra
 • magunkat hibáztatjuk
 • egyedül akarunk lenni
 • visszahúzódunk a saját kis belső világunkba
 • depresszió és szomorúság
 • elfojtjuk a bánatunkat alkoholba, ételekbe vagy adrenalin élvezetekbe

Egy jól megválasztott homeopátiás szer segít helyre billenteni az egyensúlyt és feldolgozni az átélt traumát. Csökkenti annak az esélyét, hogy fizikai tünetbe csapódjon át az érzelmi trauma.

Ha nem tudod abbahagyni a sírást, vagy nincs kedved elmenni otthonról, még akkor sem ha a barátaiddal lehetnél. Ha szakításon vagy túl és legszívesebben egy vázát dobnál az ex-ed fejéhez akkor olvass tovább mert mindenre van megfelelő gyógymód.

Az öt leginkább bevált homeopátiás bánat szer:

IGNATIA - akut bánatra

Erre a szerre érzékeny, romantikus és idealista személyeknek lesz szükségük. A bánat az idealista elvárások kontra realizmus közötti eltérések felimeréséből, csalódásából alakul ki. Gyakran tiniknek, elsősorban lányoknak ajánlott szer, de ugyan úgy jól működik fiúk esetében is. Egy hisztérikus változó állapotba kerülnek. Lehet bennük harag, felháborodás, dühkitörések és vádaskodás. A sírás nyilvános helyen nem megengedett ezért akiknek Ignatiára van szükségük megvárják míg egyedül lehetnek és aztán itatják az egereket. Gombócot érezhetnek a torkukban, mintha a bánat ott megakadt volna és se le se fel nem tud jönni. Visszautasíthatják az evést, még talán megfenyegethetik a környezetüket, hogy öngyilkosok lesznek, ha a felbomlott kapcsolatuk nem folytatódik.

NATRIUM MURIATICUM - régi bánatra

Ez már egy régen fent álló, hosszan tartó bánat szere. Akinek erre a szerre van szüksége, az a bánatát magában tartja, felépített már régóta maga körül egy falat, hogy megvédje szívét egy esetleges másik csalódástól. Visszahúzódó, megalázottnak érzi magát és egyedül akar lenni. Néha úgy tűnhet mások számára, hogy barátságtalan, de a valóságban ő nagyon érzékenyek mások szomorúságára. Amikor sír, ő egyedül sír, mert utálja ha vigasztalják őt - a vigasztalástól még idegessé is válhat.

ACIDUM PHOSPHORICUM - gyengeségre és letargiára

Akiknek erre a szerre van szükségük azok közömbössé váltak, fásultak vagy fizikai szinten teljes gyengeséget éreznek. Egyedül szeretnének lenni, a bánattól szinte megfagytak és csendben szenvednek. Kevés energiájuk van, kimerültnek érzik magukat és hajlamosak csak feküdni az ágyon semmit sem csinálva. Kívánhatják a gyümölcsöt vagy a frissen facsart gyümölcsléket.

PULSATILLA - úgy érzi, hogy őt nem szeretik

Elhagyatottnak és elhagyottnak érzik magukat akiknek erre a szerre van szükségük. Vágynak a szeretetre, a szimpátiára és egy vállra amin kisírhatják bánatukat. Ők nyíltan sírnak, aranyosan, bájosan. Egy ölelésért, egy kis bújásért nagyon hálásak, az sem érdekli őket, ha ebben az állapotukban függeniük kell valakitől, csak gondoskodjanak róluk. Hangulatuk változó, hajlamosak lehetnek a féltékenységre és az ingerlékenységre ha nem érzik biztonságban magukat.

STAPHYSAGRIA - elnyomott érzelmek

Ez a szer akkor ajánlott, amikor a már felbomlott kapcsolatban  fizikai vagy érzelmi erőszak dominált. Általában nagyon kedves, önzetlen és romantikus emberek de túlságosan engedékenyek. Éppen ezért megalázottnak és sértettnek érzik magukat. Dühüket elnyomják, de néha ennek ki kell törnie és dühkitörésük alkalmával gyakran dobálhatnak tárgyakat. Beszédjük lehet hebegő és reszkethetnek a dühtől ami fizikai szinten, megjelenhet a húgyúti traktusban, fertőzésként.

Immunerősítéssel is segítséget adhatunk elménknek, hogy hamarabb kijöjjünk a szomorú hangulatból !

LEGALÁBB 9 FAJTÁJA VAN A GYÁSZNAK, ÉS A VESZTESÉGEINK SEM MINDIG EGYÉRTELMŰEK.....


Elérhetőség

Hogyan zajlik a kezelés?
A bejelentkezés telefonon vagy e-mailben történik, majd ezt követi a találkozó. Homeopátiás kezelés előtt az előre megküldött anamnézis lapot  kitöltve vissza kell küldeni pár nappal a konzultáció előtt.  Mind homeopátiás ( felnőtt és gyermek )  és mind kineziológiai ( felnőtt ) beszélgetése esetében az első alkalom kb 1.5-2 órát vesz igénybe. Találkozásunkkor részletesen átbeszéljük a felmerült problémát/problémákat. Ez egy hosszabb rész, komoly aktív közreműködést igényel a pácienstől is. Homeopátiás konzultáció gyermekek esetén a szülő is részt vesz az első találkozáskor. A kezelés végén átbeszéljük a további kezelések menetét és a terápiát. 
Vegye fel Velem a kapcsolatot!
Jelentkezzen be már most az első kezelésre, hívjon vagy írjon ha bármi kérdése lenne.
Viktoria Nemeth

Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 9.

© 2024 Németh Viktória. Minden jog fenntartva.

Készítette: Kulcsár Péter

map-markerfacebook-squarephone-squareskypeenvelope-square