Egy kis megfázás vagy influenza

A múlt héten lebetegedtünk a gyerekekkel. Kezdte először a lányom azzal, hogy fáj a torka és be van dugulva az orra. Szeretné kifújni, de nem tudja, mert be van dugulva. Azután folytatta a fiam. Fáj a torka és be van dugulva az orra. Egy kicsit fáj a feje is, de lehet, hogy az az időjárás változás miatt van. Nem tudja. A lányom is fejfájásról panaszkodik másnap. Gondoltam bele nézek ugyan már a torkukba, hogy mi is ott a helyzet. Semmi extra piros színt nem láttam, egy kis rózsaszín elszíneződést, de semmi több. Nem tudtam nagyon miben megkapaszkodni, elkezdtem adagolni nekik a Ferrum-phosphoricumot. A Ferrum-phosphoricum az első szer amit be lehet adni, ha nem tudjuk, hogy mi van, de olyan mintha kezdene kialakulni valamilyen betegség.  Estére azt mondták, hogy jobban vannak, egy kicsit fájdogál ugyan a torkuk, de nem törődnek vele. Ok gondoltam én naív anya, hogy biztos egy kis korai iskolai kimerülés 🙂

Másnap aztán mind a kettő panaszkodással ébredt. A lányom köhög és fújja az orrát, a fiam köhög és fújja az orrát. Ez nekem, mint homeopatának még nem sokat mond, csak azt, hogy baj van. De mivel jól ki vannak  képezve, elkezdték ecsetelni a tüneteket. A lányom: Este nagyon sokat köhögtem, szárazon, ki is kellett nyitnom az ablakot, hogy bejöjjön a friss levegő, mert attól elmúlt a köhögésem. Az orrom este be volt dugulva, de reggel bőven ki tudtam fújni. Jött belőle sok sárgás váladék.  A fiam: Este szárazon köhögtem, az orrom be volt dugulva. Semmi nem volt jó, de aztán vissza aludtam és nem tudom köhögtem-e tovább. Most borzasztó gyenge vagyok, legszívesebben vissza bújnék az ágyba. Megfigyeltem a gyerekeket és azt vettem észre, hogy a lányom állandóan ki akar menni a friss levegőre. Hol szárazon, hol hurutosan köhög. Az orrából jön a sárgás váladék, de nem mindig. Valamikor átlátszó. A fiamnál a leglátványosabb  a gyengeség volt. Szóval a tünetek ( torokfájdalom, nátha )  elég hasonlóak, de észre vehető azért a különbség is. A fiam elfeküdt és gyengének érzet magát, azért választottam neki a Gelsemiumot. A lányom a szabad levegőre vágyott és nagyon változók voltak a tünetei. Egyszer ilyen, máskor olyan. Ez a Pulsatilla.  Pár nap alatt szerencsére ki is jöttek a betegségből, de a hab a tortán, hogy én is lebetegedtem. Fájt a torkom és be volt dugulva az orrom. Nem jött belőle semmi, csak vizes váladék. Elkezdtem később, elég hamar, szárazon is köhögni. Legyengültem, semmihez nem volt kedvem, csak a fekvéshez. Na ne hogy már saját magamat ne tudjam kigyógyítani -  gondoltam - ezért én is számba vettem az összes tünetemet. Azon töprengtem, hogy mi az amit most nagyon szívesen betennék egy zsákba, hogy vigyék el, de jó messzire. A csontfájdalom. Annyira fájt az összes csontom, a combom, a kezem kis csontjai, az ízületem, az orr csontom,  ha ez nem lenne sokkal könnyebb lenne. Szóval beadtam magamnak az Eupatoriumot.  Pár nap alatt én is  rendbe jöttem, és most már mind a hárman egészségesek vagyunk.

A homeopátia ebben csodálatos. Egy betegségben szenvedtünk, de a tüneteink mégis mások voltak. A mi esetünkből is kitűnik, hogy a homeopátia nem diagnózist, hanem tünetet gyógyít. A diagnózisunk mi lett volna: felső légúti vírusos megbetegedés. A homeopátiás tünetünk amiben különböztünk : Lányom: változékonyság, szabad levegőt kíván, Fiam: gyenge, feküdni akar, Én: csontfájdalom.

Ne hagyjuk figyelmen kívül sosem a testünk üzenetét. Ha figyelünk a jelekre, és észre is vesszük ezeket a jeleket, sokkal gyorsabban és kíméletesebben tudunk meggyógyulni, mivel rögtön a legmegfelelőbb homeopátiás készítményt kapjuk.


Elérhetőség

Hogyan zajlik a kezelés?
A bejelentkezés telefonon vagy e-mailben történik, majd ezt követi a találkozó. Homeopátiás kezelés előtt az előre megküldött anamnézis lapot  kitöltve vissza kell küldeni pár nappal a konzultáció előtt.  Mind homeopátiás ( felnőtt és gyermek )  és mind kineziológiai ( felnőtt ) beszélgetése esetében az első alkalom kb 1.5-2 órát vesz igénybe. Találkozásunkkor részletesen átbeszéljük a felmerült problémát/problémákat. Ez egy hosszabb rész, komoly aktív közreműködést igényel a pácienstől is. Homeopátiás konzultáció gyermekek esetén a szülő is részt vesz az első találkozáskor. A kezelés végén átbeszéljük a további kezelések menetét és a terápiát. 
Vegye fel Velem a kapcsolatot!
Jelentkezzen be már most az első kezelésre, hívjon vagy írjon ha bármi kérdése lenne.
Viktoria Nemeth

Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 9.

© 2024 Németh Viktória. Minden jog fenntartva.

Készítette: Kulcsár Péter

map-markerfacebook-squarephone-squareskypeenvelope-square