Ekcémás bőrpanaszokra homeopátiás kezelési lehetőségek

Sok ember szenved ekcémás bőrbetegségben, amire nagyon sokszor szteroidos krémet írnak fel. Persze a tüneteket elnyomják de az alapprobléma nem szűnik meg. Sőt akár fel is erősödhet, ahogy szerveztünk hozzászokott az állandóan bevitt szteroid adaghoz. Az ekcémában a legelviselhetetlenebb a viszketés. Ez akár már frusztráló is lehet és ki is hathat az életvitelre is. Eltávolodhatunk a barátainktól, családunktól, mert nem akarjuk  hogy lássák azt a "csúnya", viszkető bőrfelületünket. Ez komoly stressz faktor is lehet, hiszen nemcsak a bőrünket akarjuk elrejteni, de az  állandó viszketést, vakarást/dörzsölést sem szeretnénk észrevehetővé tenni.

Étrend módosítással és vitaminokkal is befolyásolhatjuk a gyógyulást. Szedhetünk A-vitamint, de megtalálható ez a vitamin zöldségekben/gyümölcsökben is, mint pl. a spárga, sárgarépa, brokkoli vagy a sárgabarack. A B-vitamin is segíthet ami kifejezetten a bőrre hat. Megtalálható a rizskorpában, búza csírában, tojásban, brokkoliban, spenótban és más zöld levelű zöldségekében. A D-vitamin is elengedhetetlen, ami segíthet a viszketésben, szárazságban és a bőr pirosságában amik az ekcéma főbb tünetei. De mégis a leginkább ajánlott vitamin az E-vitamin. Ez a vitamin segít a bőr gyulladásának és a szárazságának a helyreállításában. Megtalálható sötétzöld levelű zöldségekben, magvakban, hidegen sajtolt zöldség olajban, dióban és teljes kiőrlésű gabonákban.

Homeopátiásan is természetesen gyógyítható az ekcéma. A teljes gyógyulás eléréséhez minden esetben krónikus "alkati" kezelés szükséges. De néhány szer, ami segít enyhíteni a tünetet.

Arsenicum album - Nagyon viszket és a berepedezett bőrfelület nagyon piros, szinte a nyers hús is látszik annyira mélyek a sebek és gyakran égő fájdalommal jár. Éjszaka a legrosszabb, főleg éjfél után vagy amikor nedves vagy hideg idő van. Általában a melegben enyhülnek a tünetek.

Sulphur - Nagyon intenzív a viszketés. Általában addig vakarja amíg el nem kezd vérezni. A kisebesedett bőrfelületből mintha állandóan szivárogna valami. Az ekcéma jobban belobban melegben, vagy ha befedjük ruhával, meleg fürdőben és éjszaka az ágy melegétől. Hideg víz hatására enyhülnek a tünetek.

Graphit - Állandóan piros bőrfelület, apró kicsi piros pöttyökkel, melyek nagyon viszketnek. A pöttyök felületén ragacsos méz szerű váladék található. Jellemző rájuk a bőr gyakori berepedezése, főleg a sarkon és könyökön. Ekcémájuk rosszabbodik melegben és éjszaka. A hideg borogatás vagy jegelés segít állapotukon.

Natrium-muriaticum - Ez a szer akkor ajánlott ha az ekcéma kicsi viszkető hólyagokból áll, amik ki is gennyesedhetnek. A tünetek általában melegben rosszabbodnak, vagy menstruáció alatt illetve a sós ételek sem tesznek jót.

Más gyógynövény készítmények is segítségünkre lehetnek. Alkalmazhatunk kamillás krémet, ami csodálatosan csillapítja a gyulladt bőrfelületet, ezáltal segíthet a viszkető és égő érzésben.

A tyúkhúr krém is nagyon hatékony. Segít a bőr hűtésében ezáltal csillapítja a viszketést, de antibakteriális hatása is van.

Természetesen nem ajánlott a meleg fürdő vagy zuhany, a durva szappanok és mosdószivacsok/kesztyűk. Próbáljuk minél gyakrabban hűteni és szellőztetni az érintett bőrfelületet és kerülni az allergéneket, amik belobbanthatják a ekcémát.

Kecsketej szappan a mindennapos tisztántartásért elcémás bőrre!


Elérhetőség

Hogyan zajlik a kezelés?
A bejelentkezés telefonon vagy e-mailben történik, majd ezt követi a találkozó. Homeopátiás kezelés előtt az előre megküldött anamnézis lapot  kitöltve vissza kell küldeni pár nappal a konzultáció előtt.  Mind homeopátiás ( felnőtt és gyermek )  és mind kineziológiai ( felnőtt ) beszélgetése esetében az első alkalom kb 1.5-2 órát vesz igénybe. Találkozásunkkor részletesen átbeszéljük a felmerült problémát/problémákat. Ez egy hosszabb rész, komoly aktív közreműködést igényel a pácienstől is. Homeopátiás konzultáció gyermekek esetén a szülő is részt vesz az első találkozáskor. A kezelés végén átbeszéljük a további kezelések menetét és a terápiát. 
Vegye fel Velem a kapcsolatot!
Jelentkezzen be már most az első kezelésre, hívjon vagy írjon ha bármi kérdése lenne.
Viktoria Nemeth

Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 9.

© 2024 Németh Viktória. Minden jog fenntartva.

Készítette: Kulcsár Péter

map-markerfacebook-squarephone-squareskypeenvelope-square