Iskolai szorongás kezelése homeopátiával

Vége a nyári szünidőnek, kezdődik a suli, a témazárók, röpdolgozatok, felelések és a felvételik ideje. Egyre nehezednek a terhek és erősödnek a követelmények, a gyerekek meg csak ingerlékenyebbé és fáradtabbá válnak. A diákoknak több energiára, szabad időre, sportolásra lenne szükségük,  de suli után szinte azonnal ülnek is vissza az íróasztalhoz a végeláthatatlan házi feladat írásához.  A minden napos stressz, aggódás és izgulás mind-mind az immunrendszerük gyengítését idézi elő. Több vírust kapnak el, jön a gyomorfájás és a köhögés, nátha, melyből csak nagy nehézségek árán tudnak kikecmeregni.

Néhány homeopátiás szer, ami csökkenti a gyermek szorongását.

Pulsatilla: Azoknak a gyerekeknek szere, aki nehezen viselik a változásokat. Ezek a gyerekek nagyon érzékenyek, magas az emóciójuk, sok segítségre és támogatásra van szükségük.  Az idősebb gyerekek sokszor csak fekszenek az ágyukon és mindig ugyan azon dolgon gondolkodnak  időről-időre.

Gelsemium: Ez egy nagyszerű akut szer, ha a gyerek félelemtől szenved. Reszket, dadog, nem képes gondolkodni. Hasznos lehet vizsga vagy iskola előtt már bevenni. Általában lefekvés előtt is szoktam ajánlani, mert csökkeni az éjszakai szorongást is és kipihentebben tud nekikezdeni másnap a gyerek az iskolának.

Argentum nitricum: Nagyon könnyen össze cserélhető a Gelsemiummal, mert hasonló a tüneteik, de az Argentumot igénylő gyereknek az az érzése és képzete, hogy valamiről le fog késni, nem ér oda időben. Nincs önbizalma, főleg nem új helyzetekben.

Calcium-carbonicum: Ez a gyerek egy nagyon vidám és lezser természetű emberke, de könnyen áteshet a másik oldalra, amikor is minden apró, szinte jelentéktelen dolog miatt aggódik. Ezek a gyerekek általában lassúak, egy kicsit lusták is és makacsok.  Általában este az ágyban könnyen megizzadnak, főleg a fejük körül.

Aconitum: Erre a szerre akkor gondoljunk ha a gyerek borzasztóan fél, és jellemző rá ebben az helyzetben a nyugtalanság. Nem tudnak egy helyben meg lenni. A szívük nagyon kalapál, és azt is érezhetik, hogy nem kapnak elég levegőt és el fognak ájulni.

Schüssler sók

Calcium-phosphoricum, ami segít ilyenkor a növekedés okozta csontfájdalmakban is, serdülő lányoknál a vérszegénységben és a tanulásnál jelentkező fejfájásban.

Magnesium-phosphoricum, ami segít az izmok és idegek ellazulásában, és segít a gyermek pihentető alvásában.

Megjegyzés:

Ha tanulási zavar áll fenn a gyermeknél, diszlexia, diszkalkulia , figyelemzavar vagy hiperaktivitás, egyéni "alkati" szerre van szükség. Az ADHD nagyon jól kezelhető homeopátiával. Ha a szorongás több időn keresztül áll fenn, akkor is célszerű "alkati" szert választani.

Mit tehetünk még az iskolai szorongás ellen?


Elérhetőség

Hogyan zajlik a kezelés?
A bejelentkezés telefonon vagy e-mailben történik, majd ezt követi a találkozó. Homeopátiás kezelés előtt az előre megküldött anamnézis lapot  kitöltve vissza kell küldeni pár nappal a konzultáció előtt.  Mind homeopátiás ( felnőtt és gyermek )  és mind kineziológiai ( felnőtt ) beszélgetése esetében az első alkalom kb 1.5-2 órát vesz igénybe. Találkozásunkkor részletesen átbeszéljük a felmerült problémát/problémákat. Ez egy hosszabb rész, komoly aktív közreműködést igényel a pácienstől is. Homeopátiás konzultáció gyermekek esetén a szülő is részt vesz az első találkozáskor. A kezelés végén átbeszéljük a további kezelések menetét és a terápiát. 
Vegye fel Velem a kapcsolatot!
Jelentkezzen be már most az első kezelésre, hívjon vagy írjon ha bármi kérdése lenne.
Viktoria Nemeth

Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 9.

© 2023 Bodrogi Viktória. Minden jog fenntartva.

Készítette: Kulcsár Péter

map-markerfacebook-squarephone-squareskypeenvelope-square