Kimerülés, fáradtság, lábadozás

Egy hosszabb betegség után hiába gyógyultunk már ki de valahogy még is úgy érezhetjük, hogy gyengék, fáradékonyak és energia vesztettek vagyunk.

Ez nem meglepő, hiszen egy betegség során a nyomelemek  és vitaminok felszívódása felgyorsulhat és ha ezeket nem pótoljuk szervezetünk azonnal tünettel reagál. De nem kell ahhoz betegnek lennünk, hogy a nyomelem és vitamin készletünk csökkenjen. Elég ha folyamatosan a beteg ágy mellett vagyunk és minden erönkkel a gyógyulásban segédkezünk, csak időközben elfeledkezünk  saját magukról.

A hosszú tél és kevés napsütés is nagy befolyással van szervezetünkre. A napsütés elengedhetetlen ahhoz, hogy szervezetünk saját maga állítsa elő a szükséges D-vitamint. Ehhez természetesen szükség van még provitamint tartalmazó táplálékokra. Ezt a táplálékokból felvett elővitamint a szervezet a bőrben tárolja, majd UV-B sugarak segítségével alakítja aktív formává. A D-vitamin erősíti az immunrendszert, az álmatlanság és a feszültség természetes gyógymódja lehet, illetve segít megelőzni a csontritkulást. Ezt könnyebben tudjuk orvosolni, különböző D-vitamin forrásokkal, de ha időnk engedi mindig használjuk ki a napsütéses időket és töltődjünk fel a természetes D-vitamin forrással a Nappal.

Nézzük, hogy a homeopátia hogyan tud segíteni nekünk egy betegség utáni lábadozásában vagy egy hosszabb ápolás utáni kimerültségben, vagy egy tavaszi fáradtságnak mondott vitamin és nyomelem hiányban.

Először is a Schüssler-sók

KALIUM-PHOSPHORICUM Nr.5 - levertség, kedvetlenség, kimerülés. A vitalitás csökkenése, fizikai kimerültség. Ez az állapot egy elhúzódó betegség után felléphet, de jelentkezhet egy intenzív fizikai vagy szellemi megerőltetés után is. Jellegzetes tünete a szem alatti hamuszürke elszíneződés.

FERRUM-PHOSPHORICUM Nr.3 - egy hosszabb tartó lábadozás közben, után a NR.5  Schüssler sóval szedjük együtt. Fáradékonyság, erőtlenség, előforduló szapora pulzus. Jellemző itt is a karikás beesett szemek.

CHINA - Egy hosszabban tartó betegség után, amikor már felgyógyultunk de erőnlétünket még mindig nem nyertük vissza. Különösen ha betegségük alatt a magas láz volt a jellemző vagy nagy mennyiségű folyadékveszteség ( hányás, hasmenés, izzadás, bőséges orrváladék)

PHOSPHORUS - Gyors lefolyású akut vagy hosszabb ideig tartó betegség utáni lábadozás esetén, amikor nagyon könnyen vissza tudunk esni a betegségbe.

COCCULUS INDICUS - Amikor a beteg ágy mellett voltunk éjjel s nappal. Kevés alvással állandó készenléti állapotban voltunk. A fáradtságtól már menni is alig bírunk, enyhe émelygést érezhetünk szédüléssel.

ACIDUM - PHOSPHORICUM - A teljes gyengeség és kimerülés szere. Annyire gyengék vagyunk, hogy enni is alig bírunk. Itt is inkább a beteg ágy melletti szolgálat miatt alakult ki ez az állapot. Lelassult a gondolkodás, az érzékeink is tompulnak, lesoványodunk. Fizikailag és szellemileg túlterheltnek érezzük magunkat.

 


Elérhetőség

Hogyan zajlik a kezelés?
A bejelentkezés telefonon vagy e-mailben történik, majd ezt követi a találkozó. Homeopátiás kezelés előtt az előre megküldött anamnézis lapot  kitöltve vissza kell küldeni pár nappal a konzultáció előtt.  Mind homeopátiás ( felnőtt és gyermek )  és mind kineziológiai ( felnőtt ) beszélgetése esetében az első alkalom kb 1.5-2 órát vesz igénybe. Találkozásunkkor részletesen átbeszéljük a felmerült problémát/problémákat. Ez egy hosszabb rész, komoly aktív közreműködést igényel a pácienstől is. Homeopátiás konzultáció gyermekek esetén a szülő is részt vesz az első találkozáskor. A kezelés végén átbeszéljük a további kezelések menetét és a terápiát. 
Vegye fel Velem a kapcsolatot!
Jelentkezzen be már most az első kezelésre, hívjon vagy írjon ha bármi kérdése lenne.
Viktoria Nemeth

Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 9.

© 2024 Németh Viktória. Minden jog fenntartva.

Készítette: Kulcsár Péter

map-markerfacebook-squarephone-squareskypeenvelope-square